Växtvägg senaste trenden inom kontorsinredning

10/04/2013

Ambius lanserar nu skräddarsydda växtväggar för arbetsplatser, så kallade Green Walls. Växtväggen är både ett konstverk, men också luftrenare, luftfuktare och absorberar ljud.

Vasacronan

Forskning visar att arbetsplatser med mycket gröna omgivningar bidrar till att medarbetarna känner mindre stress och bekymmer. Hur arbetsplatsen ska utformas är alltid aktuellt – eget rum vs kontorslandskap. De båda alternativen har olika fördelar – mindre buller, färre visuella störningsmoment och en egen vrå kontra lättare att byta information, större flexibilitet och bättre överblick. Den senaste trenden är att göra både och.


– Växtväggens funktioner är på flera plan – du får en trivsam och välkomnande miljö för anställda, kunder och besökare, samtidigt som arbetsmiljön förbättras, säger Marie-Louise Havbring, försäljningschef på Ambius.


Ambius har specialiserat sig på skräddarsydda växtväggar som kan monteras på väggar, pelare, receptionsdiskar eller andra ytor. Växtväggen har flera funktioner – konstverk, men den renar också luften, tillför fukt och absorberar ljud.

Växtväggen kan också fungera som rumsavdelare. En mobil växtvägg kan dessutom förändra kontorslokalerna till att skapa en avskild arbetsplats eller utrymme för möten från en dag till en annan.

– Den mobila växtväggen skapar avskildhet, men också en levande arbetsplats, där funktionaliteten kan anpassas beroende på vad som står i almanackan, säger Marie-Louise Havbring, försäljningschef på Ambius.

Växtväggar från Ambius har satts upp på Svenska Statoil AB, Svenska Fotbollsförbundet och Restaurang Jonas i Stockholm och nu lanseras växtväggarna på bred front på den svenska marknaden. Detta görs i samarbete med Greenworks som designar och producerar väggarna.

För mer information om Ambius och växtväggar, besök: www.ambius.se/vaxtvagg

010-470 49 60
Ambius

Varför Ambius?

Läs mer om Ambius och om vad vi kan göra för din verksamhet

Varför växter?

Läs mer om hur växter kan öka välbefinnandet på ditt företag

Varför Premium Scenting?

Läs mer om hur du kan öka försäljningen med doftmarknadsföring