Juvelblomman vanligast på svenska kontor

10/04/2013

Juvelblomman var den populäraste blomman på svenska kontor förra året. Det visar statistik från Ambius, världens största leverantör av inomhusväxter.

Ambius tar varje år fram statistik kring de vanligaste växterna på svenska kontor. Siffrorna baseras på försäljningsstatistik till 6 000 svenska företag under året. Under 2012 var de tre vanligaste blommorna på de svenska kontoren:

1. Guzmania – Juvelblomma
2. Anthurium – Rosenkalla och Flamingoblomma
3. Phalaenopsis – Brudorkidé

– Om vi tittar på tidigare år har trenden svängt från låga, stilrena blommor till dem som har ett mer karakteristiskt och exotiskt utseende. Färgglada blommor var förra året en viktig ingrediens för att skapa ett spännande intryck av kontoret, säger Christina Wastrell som är växtinredare på Ambius.

Guzmania

Juvelblomman tillhör släktet ananasväxter och är en lättskött tropisk växt som vill ha hög temperatur året om, inte under 18 grader. Den vill stå ljust, men helst inte i direkt sol. Varje bladrosett blommar en gång varefter den bildar nya plantor. Den blir ungefär 60 cm hög.


De andra två blommorna på topp 3-listan är också exotiska och färgstarka.


– Dessa blommor kontrasterar fint mot vår skandinaviska avskalade stil med ljusa träslag och naturfärger, säger Christina Wastrell.


Växtinredning blir allt vanligare på svenska kontor. Flera genomförda studier visar att en väl genomtänkt arbetsmiljö ökar produktiviteten och trivseln bland medarbetarna.


– Förutom att växterna renar luften, tillför fukt och absorberar ljud visar forskning att arbetsplatser med växter bidrar till att medarbetarna känner mindre stress och bekymmer, säger Christina Wastrell.

För mer information om Ambius, besök: www.ambius.se

010-470 49 60
Ambius

Varför Ambius?

Läs mer om Ambius och om vad vi kan göra för din verksamhet

Varför växter?

Läs mer om hur växter kan öka välbefinnandet på ditt företag

Varför Premium Scenting?

Läs mer om hur du kan öka försäljningen med doftmarknadsföring