Ambius skär ned koldioxidutsläppen med 10 procent

01/03/2011

Uppnår Planet Positive-certifikation

Stockholm, maj 2011. I en storsatsning för en hållbar miljö har Ambius, världsledande inom förbättring av byggnader genom växter, dofter och konstverk, erhållit Planet Positive-certifikation I Europa och Nordamerika.

Planet Positive är en internationell miljöorganisation vars mål är att skapa en positiv inställning bland företag till en hållbar utveckling. Miljöcertifikatet delas ut till företag som genomför storsatsningar för att dra ner på sin klimatpåverkan.

Birgitta Hansen, marknadsansvarig på Ambius säger:

“Planet Positive-certifieringen innebär ett åtagande att minska utsläppen av väthusgaser och inta en mer positiv inställning till klimatförändringen. Genom förändringar i vårt sätt att arbeta så blir Ambius ett mycket grönare företag.”

Certifieringen följer en detaljerad undersökning av hela Ambius verksamhet där man mäter och övervakar koldioxidutsläppen. Resultaten visade att verksamheten minskat sin klimatpåverkan med över 10 procent mellan 2008 och 2009. Under de kommande fem åren kommer man även att sänka sina utsläpp av växthusgaser med fem procent varje år. Det innebär besparingar på cirka 30 miljoner i bränsle- och energikostnader.

“Bevis för att man arbetar efter hållbara affärsmetoder är ett viktigt krav från kunder och allmänheten idag. Denna certifiering kommer att ge våra kunder den trygghet att de har att göra med ett företag som arbetar aktivt för att minska sina koldioxidutsläpp. Det är en inställning som skiljer oss från våra konkurrenter”, avslutar Birgitta Hansen.

010-470 49 60
Ambius

Varför Ambius?

Läs mer om Ambius och om vad vi kan göra för din verksamhet

Varför växter?

Läs mer om hur växter kan öka välbefinnandet på ditt företag

Varför Premium Scenting?

Läs mer om hur du kan öka försäljningen med doftmarknadsföring