Ny studie visar ökad produktivitet med engagerade medarbetare

01/06/2011

32 procent högre effektivitet när personalen får bestämma inredning i sin arbetsmiljö

Stockholm, 1 juni 2011 - Företag som inte engagerar sina anställda i utformningen och organisationen av deras arbetsplats förlorar i produktivitet. Det visar ny publicerad forskning från University of Exeter i Storbritannien.

Resultaten visar att bara genom att ge anställda möjlighet att bidra till utveckling av arbetsmiljön så kan man öka effektiviteten hos sina medarbetare med 32 procent.

Studien har genomförts på uppdrag av Ambius, världens största ”interior landscaping”-företag.

Dr Craig Knight, VD för psykologisk forskning i identitets- och lokalvård vid University of Exeter är ansvarig för studien och säger:

”Denna studie visar hur viktigt det är att involvera personalen i att utveckla sin egen arbetsmiljö. En minskad inblandning i sådana beslut kan associeras med höga nivåer av otrevnad, som i sin tur är starkt kopplat till frånvaro, sjukskrivning och önskan att lämna företaget.”

Studien genomfördes till stor del i kontorsutrymmen. På kontoren fick deltagarna en rad uppgifter att genomföra i fyra olika arbetsmiljöer: en som endast innehöll de verktyg som behövdes för att genomföra uppgiften, en dekorerad med konst och växter, en som deltagaren fick designa själv och en där deltagarens designönskemål avsiktligt förbisågs.

Resultaten visar genomgående att ju fler deltagare som fick chansen att bidra till den arbetsmiljö man arbetade inom var mer motiverade och effektiva. De kände sig även fysiskt mer bekväma och kände en högre identifikation med sin arbetsplats, samt var mer positiva till sitt jobb i allmänhet.

”Lösningen är att ge medarbetarna möjlighet att förverkliga en del av sin egen identitet på arbetsplatsen. Det kan gälla allt ifrån växter till konst. Detta leder enligt vår forskning till större komfort, välbefinnande och en ökad organisatorisk identitet och engagemang”, avslutar Dr Craig Knight vid University of Exeter.

För mer information, kontakta:

Birgitta Hansen, Marknadsansvarig Ambius
Tel: +46 (0)708 52 30 08
E-post: birgitta.hansen@ambius.com

Om Ambius
Ambius är världens största växtinredningsföretag. Ambius erbjuder ett komplett utbud av lösningar för arbetsmiljöer. Uppdragen varierar i storlek och innehåll. Ambius världsledande position inom kontorsinredning innebär att man kan erbjuda ett brett utbud av tjänster inom design av växtinredning, fruktleverans, doftmarknadsföring, blommor, blomsterarrangemang, dekorativ konst och konstväxter för affärsverksamheter inom marknaderna i Nordamerika, Europa, Sydafrika och Asien.

010-470 49 60
Ambius

Varför Ambius?

Läs mer om Ambius och om vad vi kan göra för din verksamhet

Varför växter?

Läs mer om hur växter kan öka välbefinnandet på ditt företag

Varför Premium Scenting?

Läs mer om hur du kan öka försäljningen med doftmarknadsföring