Prism

Prism logo

En forskning- och konsultverksamhet, kallat Prism (Psychological Research in Identity and Space Management), har inrättats som ett joint venture mellan Ambius och University of Exeter enligt Craig Knight's ledarskap. Denna rådgivning ger organisationer möjlighet att delta i akademisk forskning av högsta kvalitet, medan man samtidigt drar nytta av den expertis som redan uppnåtts.

Vetenskapligt exploderande av myten om kontorsproduktivitet

  • Psykologer vid University of Exeter varnar för att dagens metoder för kontorsutrymmen förvaltningen kan kosta brittiska företag £ 93bn per år i förlorad produktivitet.
  • Forskare vid University of Exeter visade att folk var lyckligare, friskare och 17% mer produktiva i ett rum berikat med Ambius växter och konstverk än de var tomt och kalt utrymme.

Förvaltningen av kontorslokaler i detta land är ineffektivt. Det är mycket troligt att produktiviteten och välbefinnandet i ditt företag är betydligt lägre än det borde vara. Tack vare opartisk, vetenskapligt samarbete, är Ambius i idealiskt läge för att rätta till dessa brister.

Resultaten av de senaste akademiska forskningen genom Prism (psykologisk forskning om identitet och lokalvård), en del av University of Exeter internationellt berömda School of Psychology, tillbakavisar starkt det vanliga antagandet att utformning av kontor och arbetsytor ständigt utvecklas. Det omvända tycks vara mer sant. Metoder för förvaltning av arbetsplatser stagnerar. Betrakta ett modernt, öppet kontorslandskap (kanske ditt eget) och se hur det kan jämföras med följande beskrivning av ett kontor från 1906:

"(The) desks facilitated visual supervision and the hierarchical use and control of work space. On the periphery of the building and around the central area of the 'pool' were the managers' and supervisors' offices. Only managers retained the prerogative of controlling a window for ventilation and light and a door for privacy, while the pool workers were reliant on increasingly mechanical delivery of the ambient environment." (Crompton & Jones, 1984)

Det är uppenbart hur Prism nådde sina slutsatser. Hursomhelst, psykologer går längre; i en rad utredningar under de senaste fem åren har de ännu inte hittat ett scenario där det moderna utrymmet - användningen av den "kala" kontor med dess åtföljande regler om rent skrivbord och standardiserade arbetsvillkor - erbjuder något annat än den sämsta arbetsmiljön när det gäller välbefinnande, arbetsglädje och produktivitet †.

Så vad är alternativet? I studier där människor arbetat med samma kontorsuppgifter under samma belysning, vid en konstant temperatur och med samma möbler, fann University of Exeter att folk var lyckligare, friskare och 17% mer produktiva i ett rum berikat med Ambius växter och konstverk än de var i ett kalt utrymme †. Bara i Storbritannien uppskattar Prism att de nuvarande metoderna för kontorsutrymmen förvaltningen kan kostar £ 93bn i förlorad produktivitet. Hur mycket kostar det ditt företag?

För en relativt liten avgift kan Ambius hjälpa företag att genomföra gedigna och påvisbara förbättringar. Genom vårt samarbete med Prism vid University of Exeter, ger Ambius opartisk vetenskapliga lösningar för det moderna kontoret. Denna forskning syftar till att öka välbefinnandet hos dina medarbetare och din organisation. Vi vill gärna dela med oss av detta unika samarbete till förmån för din vinst på sista raden.

Pågående forskning inom Prism syftar till att förfina Prism modellen och erbjuder ett forsknings-backed konsulttjänst till företag runt om i världen. För ytterligare information, vänligen kontakta Kenneth Freeman på Ambius i UK på e-post: kenneth.freeman@ambius.com.

Prism är angelägen om att knyta kontakter med någon organisation som arbetar för att förbättra sin kontorsmiljö och erfarenheterna från de människor som arbetar inom den. Prism mål är att göra tillhandahållandet av en psykologiskt givande miljö till en ekonomisk nödvändighet, inte bara ett moraliskt val.

Intresserade organisationer uppmanas att delta i detta spännande forskningsprojekt där potentialen att göra en positiv skillnad är mycket verklig. Mer information om arbetet i Prism finns på deras hemsida: www.prism-identity.com.

† Knight, C.P., & Haslam, S.A. (2010). Lean, mean and ineffective. The impact of office space management on organizational identification, well-being and productivity (in press).

Ladda ner vår pdf:
Scientifically exploding the myth of office productivity (125k) (engelsk text).

010-470 49 60

Fördelar med växter

Bild på växtinredning från Ambius

Växter är så mycket mer än bara utsmyckning

Ambius

Varför Ambius?

Läs mer om Ambius och om vad vi kan göra för din verksamhet

Varför växter?

Läs mer om hur växter kan öka välbefinnandet på ditt företag

Varför Premium Scenting?

Läs mer om hur du kan öka försäljningen med doftmarknadsföring