Expand your Horizons banner

Om Ambius

Ring för en kostnadsfri offert 010-470 49 60  eller kontakta oss

Vi erbjuder våra tjänster till företag världen över

Innovativa system och branschledande kunskaper

Prisvinnande projekt inom olika sektorer

Vidgade vyer

Koppla ihop insidan med utsidan

Det är bara naturligt att vi trivs i en miljö som ger oss känslan av att vara en del av naturen. I våra inomhusmiljöer kan vi koppla ihop insidan med utsidan genom att följa dessa designtips:

  • Sudda ut gränserna - Fönster är bara till för att hålla väder och vind ute. Få dem att försvinna genom att ta med utsidan in eller insidan ut. Detta kan göras på flera sätt. Designa din plantering så att den drar blicken vidare ut genom fönstren och använd en fokuspunkt på utsidan, exempelvis ett träd. Om du designar ett utrymme med fullhöjdsfönster, sätt växter på utsidan om det är möjligt. Plantera en rabatt eller använd krukor för att placera växter precis utanför fönstret så att insidan och utsidan blir en del av samma design.

  • Placera några växter runt kanter och i hörn - Försök göra väggarna mindre uppenbara och begränsande genom att mjuka upp kanter och hörn med växter.

  • Använd naturbilder - Bilder av landskap och natur kan, speciellt i stor skala, hjälpa till att skapa en koppling mellan insidan och utsidan.

  • Ljudeffekter - I vissa utrymmen, som atrier, kan det passa bra att använda ljud från naturen, till exempel fågelsång eller porlande vatten, för att skapa illusionen att vara utomhus.


Mer information

Kontakta oss