010-470 49 60 Kom i kontakt med oss Begär återuppringning

Effekter av vatten

En källa till liv

Alla vet att vatten är avgörande för människans överlevnad, men i vår moderna miljö har vi en tendens att ta det för givet. Förr i tiden när människor levde närmare naturen, var närheten till en naturlig vattenkälla en fråga om liv eller död. Därför är det inte konstigt att vi instinktivt känner oss lugna och tillfreds av att se och höra vatten.

Se till att få bättre användning av vattenkällor som redan finns. Om ni exempelvis har en fontän eller ett akvarium, dra uppmärksamheten dit genom att placera växtlighet omkring som en naturlig inramning. Om det finns vatten utanför byggnaden, se till att det är synligt och tillgängligt. Försök om möjligt att inkludera vattenkällan i landskapsdesignen.

  • Använd naturbilder - Bilder av sjöar, vattenfall, floder och hav kan skapa kontrast till den sterila miljön i moderna byggnader.

  • Ljudeffekter - Subtila ljudeffekter av porlande vatten adderar ännu en sensorisk upplevelse som ger liv åt inomhuslandskapet.

Kontakta oss

* Obligatoriskt fält

Mer information

Vilka är fördelarna med biofilisk design?

Vår ambition är att ge bästa möjliga service till alla våra kunder. Vi har verktygen och kunskaperna som krävs för att förbättra din verksamhet!