010-470 49 60 Kom i kontakt med oss Begär återuppringning

Tillflykt i en modern värld

Därför går vi till parken för att koppla av

Det djupa, instinktiva behovet av skydd och säkerhet finns fortfarande kvar hos människor, även om vi bor i hus och jobbar i städer. Vi omger oss gärna med växter när det är möjligt och väljer exempelvis oftare en sittplats med växtlighet runt omkring. Vi verkar fortfarande ha kvar instinkten att söka oss till grönskan för att få skydd.

  • Skydd i skuggan av ett träd - Soffor och bänkar kan placeras kring höga palmer, fikusar eller olivträd för att skapa trivsamma sittplatser i atrier, lounger och andra stora, öppna utrymmen.

  • Skapa en inomhusberså eller pergola - Klättrande och slingrande växter kan planteras kring en stödjande struktur för att skapa en mysig berså eller pergola i medelhavsstil.

  • Gröna väggar - På platser där stora träd eller skrymmande växter inte fungerar kan en växtvägg göra stor skillnad. Studier visar att folk gärna slår sig ner i närheten av växter. Gröna väggar är också utmärka rumsavdelare. Växtinredning hjälper till att skapa trivsamma platser som främjar avkoppling, minskar stress och bidrar till lugn och avskildhet, vilket är fördelaktigt i utrymmen som personalmatsalar, öppna kontorslandskap och lounger.

  • Ljuddämpning - absorberar ljud och särskilt högfrekventa ljud.

  • Ökat välbefinnande - negativa sinnesstämningar reduceras med upp till 50%, stressen minskar och höga blocktryck sänks, trötthet kan reduceras med 38%.

Kontakta oss

* Obligatoriskt fält

Mer information

Vilka är fördelarna med biofilisk design?

Vår ambition är att ge bästa möjliga service till alla våra kunder. Vi har verktygen och kunskaperna som krävs för att förbättra din verksamhet!