Lobbyn är det första dina gäster möts av när de stiger in på ditt hotell. Den sätter känslan och förstärker upplevelsen. Därför är det otroligt viktigt att du funderar över hur du vill att ditt hotell ska uppfattas och inreder därefter. Exklusiva och dyra hotell ska andas lyx och flärd, annars är risken att du blir utan gäster stor. Mindre dyra hotell behöver inte satsa lika mycket på lyxiga material, men bör ändå inreda sin lobby så att den lämnar en positiv och välkomnande känsla hos gästerna. För många är det en upplevelse att bo på hotell och för att ordet ska sprida sig om just din verksamhet är det viktigt att du ser till att ha en härlig entré. Här ger vi tips på tre olika stilar som signalerar olika typer av hotell.

Boutiquehotellet – att inreda sin lobby i trendiga färger och material

Boutiquehotellet, eller designhotellet som det ibland också kallas, är för den medvetna. Här gäller det dels att ha koll på rådande trender, dels att sätta sin egen prägel. Boutiquehotellen blir ofta omskrivna i inrednings- och resemagasin och lockar till många Instagram-bilder. Därför är det extra viktigt att lägga tid på att inreda såväl lobby som rum. Just nu börjar pasteller och mässing lämna plats för dova färger. Det skandinaviskt ljusa ersätts av juvelfärger som smaragdgrönt och safirblått. Rummen blir mörkare, men också mysigare och mer ombonade. Inred med mjuka sammetsfåtöljer, mörka träslag som valnöt och gröna växter.

Det eleganta hotellet – en känsla av glamour

Det eleganta hotellet kommer alltid att vara populärt. Stilen är tidlös och andas en svunnen tid. När du ska inreda en lobby till ett elegant hotell ska det alltid vara materialen som står i fokus. Självklart spelar även lokalen en betydande roll för upplevelsen och högt i tak skadar inte. Materialen i golv, väggar och möbler måste andas elegans och exklusivitet. Exempel på sådana material är marmor, guld, kristaller, siden och sammet. Färgerna ska gärna vara ljusa och gå i beige eller champagne. Se till att ha gott om snittblommor på hotellet. Det löser ni enkelt genom blomsterleveranser från leverantör varje vecka.

Spahotellet – en oas för avkoppling

Sist men inte minst har vi spahotellet. Gästerna som reser till spahotellen ser fram emot en lugn och avkopplande vistelse. Därför är det viktigt att det råder ett behagligt lugn på hela hotellet. Många som ska inreda en lobby för ett spahotell väljer stil inspirerad av Japan eller New England. Den japanska är dovare och innehåller mer trä, gröna växter som även fungerar som luftrenare och avskalad inredning. Stilen är minimalistisk men harmonisk. Växtväggar passar perfekt till den japanska stilen och skänker ett mjukt intryck till de annars strama linjerna. New England-stilen å andra sidan är mer marin, ljus och ombonad. Gästerna kan slå sig ned i de mjuka vita eller beigea sofforna och gosa in sig bland de många kuddarna.  Beroende på var ditt spahotell är beläget och vilken typ av profil du har kan någon av stilarna passa din lobby.

Vill du veta mer?

Vi på Ambius har många års erfarenhet av att inreda lobby på hotell. Vi erbjuder smarta växtlösningar som passar ditt koncept. Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig är du varmt välkommen att kontakta oss eller läsa mer här.